Guusje
Van ’t Vaertse Hoekske

© Anne-Marie van Bakel     E: info@vaertsehoekske.nl     T: +31(0)736560545

Onze honden

 

Bowie

In 1987 kochten we onze eerst stabij: Bowie fan’t Paradyske, bij de Fam. Vellinga in Kollumerzwaag. Een schat van een hond die dol was op kaas. Bowie luisterde dan ook alleen maar wanneer je het woord “kaas” riep.

Helaas mocht zij, door een kwaadaardige tumor, maar 4 jaar worden.

 

 

Lobke en Romke-Gijs

Lobke is een lief, druk hondje. Echt “haantje de voorste”. Lobke is zeer aanhankelijk naar de gezinsleden toe. Ze wil iedereen bij elkaar hebben en blijft rond dribbelen totdat ze haar doel bereikt heeft. Als geen ander voelt ze aan hoe iemand in zijn of haar vel zit.

Lobke heeft drie nestjes gehad, waarvan we uit het laatste nest, Guusje hebben gehouden. De vader van Guusje is Romke-Gijs v.’t Vaertse Hoekske.

 

Lobke

Romke-Gijs

 

Guusje en Bauke

Guusje is een heel gevoelige, zeer aanhankelijke hond. Ze is in haar gedrag en haar aanwezigheid zéér stabiel. We hebben eigenlijk geen ‘kind’ aan haar. Guusje heeft twee nestjes gehad. Het laatste nestje, waarvan Hollânske Nije Willem Bauke de vader is, bracht zeven stralende puppy’s ter wereld. Bekijk de foto’s van de puppy’s op onze nieuwspagina.

Aangezien dit de laatste keer is dat Guusje drachtig zal zijn geweest hebben we besloten één van de teefjes zelf te houden.

Haar naam is Mayke en ontwikkeld zich momenteel prima.

Nestverslag

Bauke

Guusje

 

Mayke en Tys (Bram Beike fan de Bokstede)

Mayke heeft zich inmiddels goed ontwikkeld. Zo goed zelfs dat wij haar op 27 januari 2014 hebben laten dekken door Bram Beike fan de Bokstede (Tys).

 

Laatste nieuws

Showverslagen

28-04-2012 Kampioenschaps Clubmatch 2012 score: Zeer goed

03-06-2012 3e Plaats Internationale Jachthondenshow score: Zeer goed

23-06-2012 1e Plaats International Dogshow score: Uitmuntend

 

 

Mayke

 

Indy en haar maatje Freitske

Ruim zes maanden later kwam Indy fan ‘t Drentse Hiem in ons leven. Een heel dominant teefje, waar we maar meteen mee op cursus gingen. Ze was voor de “duvel” niet bang, maar wel een zeer lieve, aanhankelijke hond. Het liefst liep ze met haar maatje, Freitske v.’t Vaertse Hoekse, door de Loonse en Drunense duinen te struinen. Stabij-eigen, konden ze uren weg blijven. Met stokken sjouwen en graven………ze kon er wat van.

 

Freitske

 

Indy en Aeldert

Na een paar keer met Indy een show te hebben gelopen, met goed resultaat, wilden we een keer een nestje fokken. Dit gebeurde in november 1996. De vader was Aeldert-Bjintse v.d. Kraay Heide. Uit deze combinatie werden zes pups geboren, waarvan twee teefjes en vier reutjes waren. Natuurlijk hielden we zelf ook een kind van ons Indy aan. Dit werd onze Wietske.

Indy is op 12 jarige leeftijd overleden.

 

Aeldert

Indy

 

Wietske en Youri

Wietske is een zeer lieve en zelfstandige hond. Wel erg op zichzelf, Wiets gaat het liefst haar eigen gangetje. Ze is dol op koekjes en probeert op haar oude dag ook nog van alles van de tafel en het aanrecht te snaaien.In 2000 besloten we dat Wietske ook moeder mocht worden. Vader was Youri fan ‘t Drentse Hiem.

Helaas, voor haar, kreeg ze maar 1 pupje en dat werd Lobke. Lobke bleef vanzelfsprekend bij ons en zo hadden we 3 stabij’s.

Wietske is op 12 jarige leeftijd overleden.

 

Wietske

Youri

Terug naar boven

Tys