Guusje
Van ’t Vaertse Hoekske

© Anne-Marie van Bakel     E: info@vaertsehoekske.nl     T: +31(0)736560545

 

Verleden

Poen en Mas Spruit zijn de grondleggers van de kennel van ‘t Vaertse Hoekske.

Poen legde zich toe in het fokken van de Friese Stabij en Mas ontwikkelde zich tot een begenadigd en gediplomeerd keurmeester in groep 7 (de staande jachthonden). Poen verdiepte zich behoorlijk in alle ditjes en datjes van het ras en de fokkerij in het algemeen. Hij heeft hiermee heel wat faam en naam opgebouwd. Poen was ook kritisch over het fokbeleid in zijn glorietijd en stak dat zeker niet onder stoelen of banken. In diezelfde periode was Poen voorzitter van de Geschillencommissie van de NVSW. Een lezing uit handen van Poen Spruit heb ik ter inzage ook op deze pagina gevoegd. Deze wilde ik u als liefhebber zeker niet onthouden.

Ik heb de familie Spruit leren kennen toen ik door een dierenarts werd doorverwezen naar de kennel van ‘t Vaertse Hoekske. Mijn toenmalige Friese Stabij Bowie had problemen met het eten. De dierenarts verwees mij naar de familie Spruit vanwege hun goede kennis van de Friese Stabij in het algemeen. Zo is het contact met de familie ontstaan en tot op heden gebleven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heden

2005, kort voor het overlijden van de heer Spruit, heb ik de kennelnaam van ‘t Vaertse Hoekske over mogen nemen van de familie Spruit.

Hoewel voor mij het fokken geen hoofdzaak is heb ik met veel plezier en vol overgave het fokken van de Friese Stabij onder de naam van ‘t Vaertse Hoekske voortgezet. Ik heb al meerdere nestjes goed ter wereld kunnen laten brengen door mijn Stabij-teefjes. Samen met de pupbemiddeling van NVSW heb ik inmiddels al heel veel gezinnen gelukkig kunnen maken met een prachtige Stabijpup.

Zoals eerder al geschreven is de heer Spruit reeds overleden, maar met mevrouw Spruit, inmiddels 83 jaren jong, heb ik nog steeds wekelijks contact.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatst kreeg ik uit handen van mevrouw Spruit een doos vol wetenswaardigheden en krantenknipsels uit de tijd dat zij en haar man Poen Spruit nog volop actief waren met het fokken van de stabij-houn. Materiaal dat te uniek is om alleen voor mijzelf te bewaren. Klik hier om het te bekijken. Wellicht volgt er binnenkort nog meer.

Groetjes,

Anne-Marie

 

 

 

 

 

De kennel

Anne-Marie en Mayke,waar ze in de toekomst het fokken mee wil voortzetten.

Mas Spruit tussen de pups van Guusje en Bauke.
(juni 2011)

Poen en Mas Spruit

Terug naar boven